Lidt om mig

DSC_0033_2Jeg er uddannet cand.mag. i retorik (2012) på Københavns Universitet og ph.d. i humor og retorik (2018) samme sted. I dag er jeg HR-chef i en større konsulentvirksomhed i Ørestaden. Jeg skriver og holder jævnligt foredrag om humor og underviser i humorteori, bl.a. på CBS.

Om mit ph.d.-projekt: “Running for fun, elected for real. A genre based analysis of two comedians’ humorous election campaigns” (2018)

Eller på dansk: “Opstillet for sjov, valgt i virkeligheden. En genre-baseret analyse af to komikeres humoristiske valgkampagner” (2018).

Mit ph.d.-projekt handler om politisk humor. Mere præcist undersøger jeg to komikeres humoristiske valgkampagner – og deres efterfølgende spektakulære valgsejre. Nemlig den danske komiker Jacob Haugaard, der lovede ”medvind på cykelstierne” og blev valgt ind i Folketinget i 1994, og den islandske komiker Jón Gnarr, der lovede ”alt muligt til de trængende”, og blev valgt som borgmester i Reykjavík i 2010. Ingen af komikerne havde et egentlig politisk valgprogram, primært en række fjollede valgløfter, og ingen af komikerne ville egentlig vælges. Så hvordan lykkedes de alligevel?

I afhandlingen undersøger jeg komikernes valgkampagner, blandt andet ud fra forskellige humorteorier, og kommer også ind på begrebet ’celebrity politics’, der kan være med til at forklare, hvorfor komikere og kendte i det hele taget har succes i politik.  Jeg undersøger også, hvad humor helt overordnet er, og hvordan humor kan bruges strategisk i kommunikation – for eksempel til at vinde et politik valg.

I forbindelse med videnskabsfestivalen Forskningens Døgn 2018 (20.-26. april) holdt jeg foredraget “Når komik og politik smelter sammen” om mit ph.d.-projekt rundt omkring i Danmark. Kontakt mig gerne her, hvis du interesseret i et foredrag eller vil vide mere.