Retorik & Ledelse

Ledertaler skaber lederskab

Artikel i Ledelse i Dag – November 2014. Af Jonas Gabrielsen, lektor, RUC & Mette Møller. 

De fleste ledere opdager hurtigt potentialet i mundtlig kommunikation. Men hvad er det egentlig for en form for mundtlig kommunikation, der fylder på direktionsgangene? Mange ledere vil nok intuitivt svare samtalen – men måske de i lige så høj grad burde tænke ledertalen? Det kræver imidlertid, at vi forstår ledertalen bredere end den klassiske tale, hvor lederen én gang om året taler til den samlede organisation. Artiklen peger på, at ledertalen er en effektiv ledelsesressource – når blot vi ser ledertalens tilstedeværelse i det daglige ledelsesarbejde og afdækker, hvad den kan gøre for både lederen og organisationen.


Ledere, der taler – taler, der leder

Bog, Frydenlund Academic – September 2014. Af Jonas Gabrielsen & Mette Møller

Bogen sætter spotlyset på den gode ledertale – både som retorisk genre og som et konkret redskab for direktøren, bestyrelsesformanden og andre ledere og kommunikatører.

Bogen illustrerer og diskuterer hvorfor og hvordan, ledertalen med fordel kan betragtes som et led i organisationens strategiske kommunikation, og den har bidrag af Ulrik Bülow, Lene Skole, Johan Roos, Kell Jarner Rasmussen, Nadja Pass, Nico Mouton og som nævnt Jesper Klit.

Bogen rummer både teoretiske og praktiske bidrag, og den er den første af sin slags i Danmark – skrevet af danske ledere, retorikere, kommunikationsrådgivere og forskere.

Se bogen her


På sporet af ledelsestalen

Artikel i Ledelse i Dag – Juni 2011. Af Jonas Gabrielsen, lektor, RUC & Mette Møller. 

Ledere taler meget – og spørger man lederne selv, er ledelsestalen tilbage. Men hvad er egentlig en ledelsestale i dag? Er det en strategisk kommunikationsform – eller smalltalk? Er dagens ledere opmærksomme på ledelsestalens potentiale og faldgruber? Og hvor er der rum for forbedring? Sådan spørger artiklens forfattere. Læs om resultaterne fra mini-survey blandt Ledelse i Dag’s læsere om lederes mundtlige kommunikation.

Læs hele artiklen på Ledelse i Dag her